Rederijen

picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Aqua Expeditions

De oorsprong van Aqua Expeditions begon in Peru in het Amazone gebied. Deze rivier rederij is sinds 2014 ook aanwezig in een tweede deel van de wereld: Vietnam en Cambodja op de Mekong. In Zuid-Amerika, cultuur, flora, fauna en de natuurlijke schoonheid van dit minder bekende deel van de Amazone verleiden passagiers vanuit Iquitos. In Azië, is het vooral de culturele en historische rijkdom die reizigers aantrekken, zoals oa een bezoek aan de Angkor tempel of aan Saigon.

Aqua Expeditions heeft kleine zorgvuldig ontworpen boten met verzorgd design, met panoramische ramen met uitzicht op de oevers. De service is attent, met op elke cruise een minimum van 3 mensen die Engels spreken. Kleinere boten van 8 personen worden gebruikt voor sommige excusies, wetende dat de passagiers verder van de rivier uitstappen aan land wensen te maken.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Disney Cruise

Disney! De naam alleen doet dromen. Men is dan ook gegarandeerd van te genieten van de klassieke elementen van dit in Florida gevestigd rijk, vooral wat uitrustingen, decoratie, dienstverleningen, logies of natuurlijk de activiteiten betreft. Familiale ontspanning is een meesterwoord op de 4 schepen van de Amerikaanse reder. De passagiers kunnen bijvoorbeeld beroemde Disney personages tegenkomen aan boord en muzikale vertoningen bijwonen. Films in voorvertoning, thema feesten op de dekken en zelfs een vuurwerk maken eveneens deel uit van de programma’s welke exclusief zijn voor deze rederij. Met deze rederij is een verschillend restaurant elke avond gegarandeerd.

De thuishaven van de Disney schepen is Port Canaveral, gelegen vlak tegen het Nasa complex. Deze plaats ligt ook op slechts 75 kilometers oostelijk van Orlando. Op sommige cruise kan men ook een verblijf in een Walt Disney World Resort combineren. De vloot vaart in de Caraïben (met een privaat eiland), Mexico, Panama kanaal, de Amerikaanse, Canadese kusten en Alaska. Maar ook in de Middellandse Zee en Noord Europa.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Azamara Club Cruises

De Azamara Journey en Azamara Quest varen in vele plaatsen van de wereld, op verschillende continenten. De routes zijn talrijk in Europa: in het noorden en de Oostzee, de Middellandse Zee, maar ook rond de Britse eilanden. Vertrekken zijn mogelijk vanaf Amsterdam en zelfs sommige routes lopen Antwerpen aan. In Europa en Azië, hebben de passagiers de mogelijkheid lokaal om te eten.

De schepen verblijven langer dan normaal in een aantal bestemmingen, met name om de sites erkend door Unesco te ontdekken ... Ze hebben verschillende categorieën van de hutten en comfortabele suites. De sfeer en de activiteiten zijn gevarieerd en veel aan boord, de grootte van het vaartuig biedt een interessant evenwicht tussen de faciliteiten van een groot schip en de intimiteit van een klein schip.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Royal Caribbean

De 2e Wereld Cruises Groep heeft in haar vloot de grootste schepen ter wereld - al hun namen eindigen op "of the Seas". Met een lengte van 362 meter en een breedte van 66 meter, zijn dit drijvende steden met een ongelooflijke apparatuur aan boord: meer dan 1.000 theater zetels, winkelcentrum, minigolf, klimmuren, een ijsbaan, surf simulatoren en vrije val, zip line, autoscooters, glijbanen, waaronder The Ultimate Abyss dat de passagiers van de Harmony of the Seas moeten imponeren vanaf mei 2016! Sommige schepen bieden zelfs tot 25 verschillende restaurants aan. Onmogelijk om alle activiteiten aan boord – o.a. familiale – op te sommen. De lijst is lang!

En de volgende bestelde schepen zullen even groot en even indrukwekkend zijn… Royal Caribbean vaart zowat op alle zeeën in het Noorden, met cruises vanaf 3 dagen, vooral in Europa waar zelfs aanloop voorzien is te Zeebrugge op een aantal cruises.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Celebrity Cruises

De namen van de schepen, te herkennen aan de beroemde “X”, beginnen allemaal met "Celebrity". Het interieur en decoratie - met hedendaagse kunst en veel bloemen - zijn soms spectaculair. De cabines en sommige faciliteiten worden georganiseerd in verschillende klassen. De shows (theater, dans, musicals, concerten, ...)hebben een belangrijke plaats in entertainment. De activiteiten zijn gevarieerd en voor elk wat wils met een team spelen, kooklessen, lezingen, enz., En niet te vergeten het plezier van water (zwembaden, spa, ...). Programma's worden ook ontworpen voor jongeren en kinderen.

De vloot van 10 schepen biedt vele bars en restaurants met menu's en gevarieerde omgevingen. In termen van bestemmingen, zijn de aanbiedingen van Celebrity Cruises groot: 7 continenten, 72 landen en 250 havens! Met specialiteiten zoals Alaska en Hawaï. In Europa zijn veel routes zijn in het Noorden en het Zuiden en zelfs Zeebrugge wordt aangelopen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Croisière De France

Marseille en in mindere mate Calais zijn een van de belangrijkste havens van vertrek en aankomst routes voorgesteld door Croisières de France. In de Caraiben is het de haven La Romana in de Dominicaanse Republiek. De rederij gevestigd in Parijs vaart vooral in de Westelijke en Oostelijk Middellandse Zee, maar ook met een aantal programma's die vertrekken vanuit uit Calais of verder varen naar Tenerife. De Franse rederij bied ook cruises aan in Noord-Europa met de Noorse fjorden of de grote hoofdsteden van de Baltische Zee.

Croisières de France is ook in de Caraïben met een rondreis cruise of deel uitmakend van een Transatlantische overvaart Speciaal is wel de de rederij ook korte reizen (4 à 5 dagen) op haar programma heeft en dit vanuit Marseille en tevens 2 thema cruises « Saveurs & Découvertes » met conferenties en dégustatie van wijnen begeleid door Chefs en bekende œnologen. De vloot bestaat uit 3 middelgrote 3 schepen welke vergelijkbaar zijn. In de keuken, beloont de beroemde gastronomische gids Gault Millau de creativiteit van de Franse Chef Francis Leveque door het voorzien van een kwaliteitslabel op sommige gerechten op het menu. Interessant te weten is dat volgens de beschikbaarheid er speciale voorwaarden voor senioren en supplementen voor de individuele cabines zijn.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Pearl Sea Cruises

Bevaren van de grote Amerikaanse meren aan boord van een comfortabele cruiseschip, is mogelijk dank zij Pearl Seas Cruises. Van Toronto naar Chicago via Niagara Falls: de ervaring is niet erg gebruikelijk op de meren in Ontario, Erie, Huron en Michigan. De Amerikaanse rederij vaart ook langs de Canadese kust van Quebec naar Portland,

vanwaar Pearl Seas Cruises verder afdaalt langs de oostkust van de Verenigde Staten naar Nassau. Het Caribisch gebied is inderdaad een populaire avontuurlijke regio voor de Pearl Mist boot. Verder bieden ze ook cruises naar het Panamakanaal en Costa Rica. De belevenis van de buiten zichten en ervaringen zijn gekoppeld aan activiteiten aan boord: concerten, fitness, sport, lezen in de bibliotheek, ... Het aangename betekent ook de kwaliteit van de gastronomie en excursies.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Princess Cruises

Gezien de grote maat van de meeste schepen, zijn apparatuur en faciliteiten talrijk. Het leven op de dekken is intens, reden voor aanwezigheid van grote schermen. De bemanning / passagier verhouding is volkomen juist. In feite, biedt Princess Cruises een kwalitatief evenwichtige verhouding, of het gaat over de schepen, accommodatie, ontspanning, activiteiten, apparatuur, service, enz. Het niveau van de restauratie wordt verzekerd door chef-koks van de prestigieuze gastronomische Vennootschap "La Chaîne des Rôtisseurs".

De grote vloot van schepen biedt routes (soms twee tot drie weken) in bijna elke hoek van de wereld, waaronder Europa. Naast de klassieke routes, heeft de Amerikaanse reder bijvoorbeeld in de programma’s ook een rondvaart rond de UK of afvaarten langs Atlantische kust vanuit Southampton.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Silversea

Silversea is eigendom van een Romeinse familie, trots en bezorgt over de grote typische Italiaanse gastvrijheid. Hun kleine, luxe schepen, bijna waardige prive-jachten, varen in de rivieren tot dicht bij het hart van de steden, en ankeren direct in de kusthavens wanneer de meeste cruiseschepen voor de kust moet verankeren. Deze typische vloot volgt routes overal in de wereld, met soms overnachtingen in havens.

Deze Roomse rederij heeft Silversea Expeditions opgericht in 2008: met 2 expeditieschepen welke avontuurlijke cruises combineren met levenstijl kwaliteit, het Siversea merk. Alle suites hebben ruimte, met zeezicht en private verandas. Silversea biedt ook een ruime keuze aan van restaurants met vrije zitplaatsen, evenals verschillende specialiteiten restaurants. De excellente gastronomie is gecertifieerd dank zij een partnerschap met bekende chefs verwand met de prestigieuse vereniging “Relais et Châteaux”. De verhouding personneel is bijna gelijk aan de verhouding passagiers. Dit garandeert een persoonlijke service en attentie voor alle details. Elke passagier kan gebruik maken van een majordome en een conciergewoning aan land. Silversea onderscheidt zich ook door zijn activiteiten: naast lezingen aan boord, organiseert het team bijvoorbeeld Zodiak activiteiten zoals duiken, snorkelen, wandelen en andere excursies in kleine groepen. Voldoende om zich onder te dompelen in de cultuur, de landschappen en de woonsfeer van de regios en dit met de hulp van deskundigen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Regent Seven Seas Cruises

Met de middelgrote boten, geniet de reiziger van rust en ruimte met het genot van een aanbod van faciliteiten aan boord, zonder zelfs rekening te houden met de navigatie en het aanmeren op plaatsen waar de reuzen van de zee geen toegang vanwege hun omvang en hun diepgang. Regent Seven Seas Cruises biedt het Suezkanaal of de pittoreske havens van Corsica aan tussen de vele routes over de hele wereld.

De Amerikaanse reder besteedt bijzondere aandacht aan de excursies, het is ook de enige die het aanbied in de all-inclusive forfait. Varen aan boord van de vloot van Regent Seven Seas Cruises, is de garantie om te vertoeven in een wereld van verfijnde luxe en een intieme sfeer. De accommodatie alleen al bestaat enkel uit suites en de diverse gastronomische restaurants versterken dit gevoel welk nog sterker zal zijn op de nieuwe Seven Seas Explorer voorgesteld met alle superlatieven. De 750 passagiers zullen genieten in hun suites van de marmer, geraffineerde tegels of de op maat gemaakte meubels. In de openbare ruimte, zullen ze genieten van een verfijnde sfeer met verlichting lampen in Muranoglas, mahonie hout of zetels met sterk leder. Dit is ongetwijfeld een van de grote nieuwigheden van het jaar 2016 in de cruise-sector.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Hapag - LIoyd

Ontdek nieuwe horizonten en de wonderen van de planeet zonder in te boeten op comfort: het is een van de regels van Hapag-Lloyd. Dit geldt ook voor hun twee expeditie schepen. Haar vloot van 4 schepen is bijzonder luxueus en ruim. Haar welgesteld clienteel, meestal Duits, is vertroeteld met duidelijke aandacht voor de liefhebbers van sport en ontspanning. De MS Europa 2 stelt bijvoorbeeld 1.000 m² grote spa en fitness voor. Golfers hebben speciale programma's. De Duitse rederij organiseert ook thema cruises voor (mode, Impulse en inspiratie art2sea ...). De cabine van de Europa en de Europa en 2 zijn allemaal suites met een luxe inrichting en prachtige badkamers. De expeditie schepen zijn een beetje minder ruim, maar opmerkelijk voor dergelijke reizen. Gastronomie, service en ondersteuning (inclusief voor de excursies) zijn ook van hoog niveau.

De Hapag-Lloyd routes zijn over de hele wereld; de Hanseatic en de Bremen, de expeditieschepen varen onder andere ook in de Arctische en Antarctische gebieden. De grote van de schepen garandeert bepaalde volkomen nieuwe routes en toegang tot de vele kleine havens zelden bezocht door cruisemaatschappijen, voldoende om de Hapag-Lloyd cruises exceptioneel te maken in vele opzichten.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Star Clippers

Star Clippers een majestueuze vloot met 1 vijf master (waar een tweede aan toe zal gevoegd worden in 2017 gevestigd in Thailand) en 2 vier masters gebouwd in Gent, allemaal uitgerust met stabilisatoren. De eerste heeft 5000 m² zeil met een mast hoogte van 54 m en de anderen 3365 m² en met mast hoogte van 63 m. Passagiers worden uitgenodigd om mee te werken met de bemanning, met inbegrip van de kapitein met: zeilen hijsen, mast klimmen, ... Het internationaal klantenbestand van Star Clippers heeft een groot aantal zeilers, ervaren en nieuwe. De sfeer en de ervaring zijn typerend voor liefhebbers van zeilen. De materialen (teak dekken, mahonie balusters, gepolijst messing, glinsterende verguldingen ...) en inrichting (litho's en schilderijen die beroemde schepen voorstellen...) dit alles levert een bijdrage aan deze ontspannen sfeer en gericht op de zee.

De interieur ruimtes, waaronder deze van de Royal Clipper, onthullen soms verrassingen. Zo is in de Kapitein Nemo Lounge, de fitness club uniek in zijn soort, langs patrijspoorten kan men de zeebodem observeren! Omgekeerd, bij het beklimmen van de mast (een veiligheidsharnas is voorzien), bereikt de passagier het observatie"nest" elegant ingericht met comfortabele stoelen, waar hij geniet van een onvergelijkbaar uitzicht. De uitstekende keuken is vooral internationaal. Het zeilschepen van Star Clippers geven voorkeur aan de meeste van de mooiste eilanden in de wereld met nieuwe aanloophavens in idyllische locaties. Zelfs in de Middellandse Zee, zijn sommige bestemmingen zeldzaam, maar zonder noodzakelijkerwijs een aantal klassiekers te verwaarlozen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

SeaDream Yacht Club

Met hun twee identieke kleine schepen met een uitzonderlijke verhouding passagiers / bemanning, besteedt SeaDream Yacht Club bijzondere aandacht aan haar gasten, waarvan de gemiddelde leeftijd ligt tussen de 35 en 45 jaar. Alles aan boord is op menselijke schaal, waardoor de keuze van de faciliteiten noodzakelijkerwijs beperkter is.

Dit betekent echter niet dat er geen ontspanning zou zijn aan boord (casino, pianobar, live gitaar, ...). Het accent wordt gelegd op de geneugten van het water (zwembad, jacuzzi, spa, ...) en sport (fitness en natuurlijk watersporten: waterskiën, jetskiën, bananenboot, surfen, ...). De maaltijden en de service zijn natuurlijk op niveau, en worden geserveerd binnen of op het dek. Bovendien is het een "All Inclusive" formule. De routes richten zich op het Caribisch gebied, de Middellandse Zee en een aantal transatlantische overvaarten.De grootte van het schip laat toe ook ruige kustlijnen en minder bezochte bestemmingen te verkennen.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Paul Gauguin

Op het einde van de 19e eeuw vond de Franse impressionist Paul Gauguin de weg naar de eilanden in de Stille Zuidzee, waar hij enkele meesterwerken creëerde en een nieuwe artistieke beweging lanceerde. Vandaag kunt u dit paradijs ontdekken aan boord van het gelijknamig schip. Tijdens een cruise aan boord van de Paul Gauguin geniet u van exclusieve vaarroutes, luxueuze faciliteiten en uitmuntende service.

Wat dacht u van een dagje in de luxueuze spa, een onvergetelijke kennismaking met de wondere onderwaterwereld, een lezing door Jean-Michel Cousteau of een avond onder de sterren met het kabbelend geluid van de oceaan op de achtergrond ? Dankzij zijn geringe brengt de Paul Gauguin u naar idyllische plekjes die ontoegankelijk zijn voor grote schepen, waardoor u de wonderen van de Stille Zuidzee in alle rust kan ontdekken.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Holland America Line

Holland America Line zal haar 150ste verjaardag vieren in 2023! Zelfs met Amerikaanse eigenaar blijven de tradities en oorsprong van de Nederlandse oorsprong aanwezig in de traditie van de cruises. Met de vloot van 15 elegante middelgrote schepen worden meer dan 500 reizen per jaar op zeven continenten aangeboden, zonder de ervaring in Alaska van bijna 70 jaar te vergeten! Holland America Line in deze regio een combinatie van programma’s combineren waar zeecruises kunnen gecombineert worden met ontdekkingen het land.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Seabourn

Met Seabourn, zal de cruiseklant de ultieme luxe voelen dat men op kleinere schepen kan vinden. De vloot van drie schepen (waar binnenkort een ander toegevoegd wordt van een nog hoger gamma) wordt verzorgd in elk detail, net als de service aan boord. Elegantie en verfijning zijn de sleutelwoorden bij deze reder. Dit belet niet de vriendelijke en ontspannen sfeer, dankzij een zorgvuldige persoonlijke service. De privacy en rust worden gewaardeerd door de passagiers die genieten van een hoogstaand confort . De accommodatie bestaat bijvoorbeeld alleen uit suites. De keuken bereikte een maximum van excellentie, met name onder auspiciën van de beroemde Amerikaanse chef-kok Thomas Keller. De schepen hebben verschillende restaurants, waaronder sommige “avant-garde “ gerechten aanbieden.

Seabourn vaart bijna overal ter wereld, met grote klassieke bestemmingen, maar ook met exclusieve stops ontoegankelijk voor grote schepen. Zijn ook trots te plannen naar sites verspreid over de hele wereld welke erkend zijn door Unesco - waarmee zij een partnerschap hebben. Zij gaan ook ten anker in minder bezochte gebieden, zoals de Arctische en Antarctische regios.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Aida

Met AIDA, zou je aan boord blijven tijdens de hele cruise gezien de vele faciliteiten. Kenmerkend voor de zeer aanwezige Duitse cultuur, ligt de nadruk grotendeels op lichaamsverzorging (spa, wellness, ...) en sport, ook voor discipines zoals duiken en golf. Direct excursies boeken op AIDA,geeft de passagier heeft ook recht op Segways en elektrische fietsen om rond te rijden aan land. Maar ook de autocar reizen zijn goed georganiseerd en redelijk geprijsd. Afhankelijk van de bestemming is het soms mogelijk om Engels sprekende gidsen hebben.

De nieuwste van de vloot, de AIDA Prima, is het symbool van dit beleid: 3200 m² wellness, indoor beach club, een klein waterpark, video voor de simulatie van een blauwe lucht, ... AIDA is voor iedereen, vooral families,voor kind vriendelijkheid. Dit is ook de rederij dat het meeste biedt, zelfs gratis voor kinderen tot 24 jaar. De freestyle is standaard aan boord, met name in de verschillende restaurants. Voor het Belgische publiek, is het duidelijk dat de meerderheid van de vluchten kan worden georganiseerd vanuit Brussel naar de havens van vertrek en aankomst naargelang de bestemming.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Ponant

De Yachting cruise. Het is een uniek concept van de zeereis, met de stempel van Ponant, die graag de "French touch", naar voor brengt, de kunst van het Franse leven. Het verfijnde ontwerp en de kleine capaciteit van zijn nieuwste jachten geven het gevoel aan boord van een privé-jacht te varen ... En dit geldt nog meer op het bekende driemaster zeilschip Le Ponant.

De toegevoegde waarde van de enige Franse cruiseschip rederij ligt ook in de specificiteit van de routes over de hele wereld. Het is de referentie rederij voor de poolgebieden, Ponant neemt ook haar reizigers in ontoegankelijke bestemmingen voor grotere schepen, met het accent op een authentieke onderdompeling in de lokale cultuur. De geest van avontuurlijke expedities cruises gaat samen met excellentie op alle niveaus, te beginnen met de service en de keuken. Het is dus een totaal van specifieke elementen die het uniek concept aan deze rederij geven en het steeds groeiend succes van Ponant zijn. .

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Cunard

Cunard is één van de pioniers van de sector, onder andere een eerste oversteek van de Atlantische Oceaan in 1840 toen het schip de enige manier was om de Nieuwe Wereld te bereiken. De huidige vloot heeft het prestige van haar verleden bewaard, terwijl zij toch het comfort van vandaag verstrekken. Transatlantisch, meestal 6 dagen varen, blijft een must in het leven van een cruise liefhebber. Cunard heeft dit behouden (met 27 reizen per jaar), zelfs als een of andere rederij herhaaldelijk aanbiedt de Atlantische Oceaan over te steken.

(Nota: passagiers kunnen eventueel combineren met een heen of retourvlucht per vliegtuig) Het glorierijk verleden van deze rederij gevestigd in Southampton is steeds aanwezig aan boord, dank zij fascinerende voorwerpen, buitentijdse tradities zoals de “tea-time” perfect geserveerd door obers met witte handschoenen. De bemanning is voornamelijk samengesteld door Britse officieren. De sfeer is steeds kenmerkend voor deze rederij die de groten van de wereld en veel sterren verwelkomt. De cabines en suites zijn verbonden aan restaurants van verschillend niveau, maar zij bieden steeds een uitstekende kwaliteit aan. Tegenwoordig vaart de vloot zowat overal ter wereld. De schepen zijn van groot formaat – wat een voordeel is voor de vele uitrustingen en faciliteiten- maar zij vervoeren niet teveel passagiers zodat verhouding heel gunstig is.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Sea Cloud cruises

Met Sea Cloud, leeft de navigatie verder volgens een eeuwenoude traditie, afhankelijk van het weer en de routes. De 23 zeilen van de Sea Cloud, de driemaster heeft een lange geschiedenis sinds 1931 achter de rug, en de Sea Cloud II, een vier-mast met de 34 zeilen, zijn er niet voor decoratie. Slechts in geval van noodzaak zal de bemanning de motoren alleen gebruiken of in combinatie met de zeilen. De grootte van de schepen maakt het mogelijk langs de kust te zeilen en aan te lopen in minder bezochte bestemmingen. Het jacht is inderdaad ideaal om van eiland naar eiland te varen, hetzij in het Caribisch gebied of in Cuba, maar ook op de Canarische Eilanden of op de Europese zeeën. Sea Cloud Cruises biedt haar internationaal clienteel routes ook naar Costa Rica en Panama, evenals over de Atlantische Oceaan.

Beide schepen hebben een aantal zaken met elkaar gemeen: een hoog niveau van luxe, authentieke bruggen, suites met gevarieerde meubels, een groot aantal bemanningsleden, een zeer comfortabel restaurant open naar buiten toe, of een lounge met bibliotheek . Sea Cloud biedt een pakket met complete forfait formule, in het bijzonder met inbegrip van gastronomische maaltijden, maar ook de gelegenheid te genieten van onvergetelijke barbecues op het dek.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Norwegian Cruises line

Vrijheid. Dat is een woord dat goed het aanbod van Norwegian Cruise Line (NCL), definieert. Deze rederij, in tegenstelling tot haar naam, is een Amerikaanse reder. De moderne vloot van grote schepen waarvan de laatste, de Norwegian Escape,is het grootste met 4.266 passagiers, bied een ruime keuze voor de gasten, die volop kunnen genieten van het enorme potentieel van de infrastructuur en diensten welk aangeboden wordt. Mogelijkheden van logies zijn veelvoudig, afhankelijk of u alleen bent, als koppel, gezinnen, enz., Maar het is ook op basis van uw eisen voor comfort. Restaurants en bars zijn talloos en hebben gratis toegang (met inbegrip van de plaats en tijd). Kinderen worden verwend volgens hun leeftijd.

Dank zij de grootte van het schip is er een uitzonderlijk aanbod van ontspannings mogelijkheden en sport voor alle leeftijden. Het is echt onmogelijk om je te vervelen aan boord want de animaties zijn talrijk en gevarieerd. Met Norwegian Cruise Line,is het schip een bestemming op zich, maar routes (vaak in lus of heen en terug) bestrijken een groot deel van de planeet. De aanwezigheid in de Middellandse Zee en de Caraïben (zelfs in de zomer) is zeer duidelijk, maar de NCL schepen vallen ook op door cruises tussen de eilanden van Hawaï, in Alaska, in Panama, zonder de transatlantische overtochten te vergeten. Australië en Azië zijn ook reeds aangelopen , maar wordt verder ontwikkeld.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4

Crystal Yacht Cruising

De luxe, is in eerste instantie de ruimte. Crystal Cruises heeft dit begrepen en ondanks de afmetingen (grootte) van de cruiseschepen (250 m lengte), zusterschepen Symphony en Serenity verwelkomen ze een beperkt aantal passagiers. Deze keuze biedt een weergaloos oppervlak van respectievelijk 5,1 en 6,0 m² per persoonevenals een verhouding van 0,59 en 0,61 ratio personeel / passagier. De grootte van een schip verzekert een uitstekende balans tussen comfort ruimte en intimiteit en een ruim gamma van en apparatuur voor het vermaak en ontspanning, zonder zelf rekening te houden alle soorten informatie sessies (Web Applicaties, software, piano) en gevarieerde shows en animatie.

Bovendien hebben de verschillende dekken toegang voor de wandeling en zonnen in de beroemde karakteristieke rode en gele divans van de rederij. De hutten zijn spatieuses en van een hoge status, met bijvoorbeeld marmeren badkamers. De klanten van penthouses zullen blij zijn in gepersonaliseerde diensten van een butler. De gastronomie is ook van het niveau als de luxe 5 sterren van de reder, met daarnaast uitstekende Japanse en Italiaanse restaurants. Wij zijn niet verwonderd dat bepaalde klanten van de ene week in de andere aan boord blijven, omdat boten steeeds verschillende varen en niet in een lus rondvaren.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Crystal Cruises

De luxe, is in eerste instantie de ruimte. Crystal Cruises heeft dit begrepen en ondanks de afmetingen (grootte) van de cruiseschepen (250 m lengte), zusterschepen Symphony en Serenity verwelkomen ze een beperkt aantal passagiers. Deze keuze biedt een weergaloos oppervlak van respectievelijk 5,1 en 6,0 m² per persoonevenals een verhouding van 0,59 en 0,61 ratio personeel / passagier. De grootte van een schip verzekert een uitstekende balans tussen comfort ruimte en intimiteit en een ruim programma voor het vermaak en ontspanning, zonder zelf rekening te houden alle soorten informatie sessies (Web Applicaties, software, piano) en gevarieerde shows en animatie.

Bovendien hebben de verschillende dekken toegang voor de wandeling en zonnen in de beroemde karakteristieke rode en gele divans van de rederij. De hutten zijn spatieuses en van een hoge status, met bijvoorbeeld marmeren badkamers. De klanten van penthouses zullen blij zijn in gepersonaliseerde diensten van een butler. De gastronomie is ook van het niveau als de luxe 5 sterren van de reder, met daarnaast uitstekende Japanse en Italiaanse restaurants. Wij zijn niet verwonderd dat bepaalde klanten van de ene week in de andere aan boord blijven, omdat boten steeeds verschillende varen en niet in een lus rondvaren.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4

Oceania Cruises

Oceania Cruises is een rederij met 4 identieke kleine schepen (Regatta, Nautica, Insignia en Sirena) van gemiddelde grootte 680 passagiers en zo’n kleine 450 bemanningsleden. Sinds 2011 werd de vloot uitgebreid met 2 nieuwe schepen die 1.250 gasten in een oase van ruimte en sfeer kunnen verwelkomen. Het succes van deze zeer eigenzinnige rederij is de laatste jaren niet ongemerkt voorbijgegaan en door Berlitz bekroond met 5*****. Klanten die houden van kleinere schepen met een meer gepersonaliseerde service, zullen zich aan boord van de Oceania schepen zeker thuisvoelen. De vaarroutes zijn interessanter dan van gelijkaardige rederijen, dus uitstekend voor passagiers die ook iets willen opsteken (meestal uitstekende lezingen over zeer uiteenlopende onderwerpen als kunst, politiek, geschiedenis, culinair, etc…).

De gemiddelde leeftijd bevindt zich, afhankelijk van de route en het seizoen, tussen 50 en 65 jaar. Oceania Cruises is een produkt dat zich uitstekend leent voor mensen die de sfeer van de grotere schepen weliswaar op prijs stellen (zoals shows, casino, Spa, e.d.), maar liever niet met 2.000 of meer passagiers reizen. Kortom, mensen die houden van luxe, stijl en een uitstekende gastronomie, maar dit het liefst hebben op een informele manier, zullen zich hier als een vis in het water voelen.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

AmaWaterWays

De opening van het Main – Donau kanaal in 1992 was voor Rudi Schreiner (Hij was eigenlijk actief in de cargo vaart) een idee om dit te beschouwen als een laatste segment om de Noordzee met de Zwarte zee te verbinden. Een vaart tussen Amsterdam en Budapest (en ook verder!) was nu mogelijk in slechts 14 nachten. Hiermee was het idee van Amawaterways geboren! Op dit ogenblik bezit deze Amerikaanse reder een vloot van 22 schepen met zeer hoffelijke bemanningsleden en een top kwaliteit gastronomie.

Zelfs als is de basis van AmaWaterways in California, toch bieden zij vooral in Europa cruises aan ( uiteraard vooral op de grote klassieke stromen, maar ook verrassende programma’s in België en Nederland maar ook in Rusland, in Cambodja, in Vietnam, en Birma en zelfs in Afrika (waar de programma’s met safari’s gecombineerd zijn). Er is ok een akkoord met Disney voor cruises op het Oude Continent. AmaWaterways stelt aan boord van deze comfortabele en goed ingerichte schepen een « all inclusive » formules inclusief excursies en zij hebben ook zelf een reeks fietsen te beschikking van de passagiers.

Schepen ► Bekijk filmpje
picture 2 picture 3 picture 4 picture 5

Aranui 5

Dit is waarschijnlijk de meest originele manier om de Marquise eilanden in de Stille Zuidzee te verkennen: de Aranui 5 die net in dienst is gekomen, is de parel van gemengde Compagnie Polynésienne de Transport Maritime. Het bijzondere van deze boot geeft het voordeel om de passagiers te brengen naar afgelegen plaatsen en aldus kennis te maken met kleine gemeenschappen welke ver weg zijn de bewoonde wereld. Dit is een unieke kans om de ongerepte schoonheid van de archipel, de gastvrijheid van de bewoners of de rijke Marquesan cultuur te bewonderen.

Zelfs als gemengd cargo- passagiers schip is de Aranui toch een zeer comfortabel cruiseschip (hutten en suites) met vele faciliteiten (zwembad, fitnessruimte, bibliotheek, ...). De Polynesische personeel en docenten bieden typische activiteiten en excursie programmas. De thuishaven Papeete, vertrek en eindhaven, is gemakkelijk bereikbaar dank zij uitgebreid internationaal luchtvaart verkeer.

Schepen ► Bekijk filmpje Download PDF